AiLeVaDiSi FoRuM  

Go Back   AiLeVaDiSi FoRuM > GeneL Forum > Gurbetçilerimiz > Gurbetçi Sorunları

Gurbetçi Sorunları Gurbette yaşadığınız sorunları buraya paylaşa bilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-07-2009, 05:52 PM   #1 (permalink)
BaNLi-üYe
 
Üyelik tarihi: Feb 2006
Mesajlar: 63,851
CeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir Başı
Standart Almanya´da evlilik ve oturum izni

Almanya`da evlilik ve aile birleşimi (01.07.2007 tarihinde gecerli yasa!
Bu bölümdeki bilgiler Almanya’da evlilik ve aile birleşimi alma konularının yasal çerçevesiyle ilgilidir. Geçerli olan kurallar çok ayrıntılıdır ve bu ayrıntıların içinde de bir dizi istisnalar vardır. Bundan dolayı bu bölümdeki bilgiler kapsamlı ve hukuki açıdan geçerli bilgi olarak ele alınmamalıdır. Evlilik ayrıntıları üzerine yerel yabancılar görevlisi dairesinden veya ilgili bir danışma merkezinden veya yabancılar hukuku üzerine deneyimli bir avukattan gerekli bilgiler alınabilir.

Dikkat: Evlilik durumunda süreleri hesaplarken Almanya da EVLİ ve BERABER yaşanan süre geçerlidir. Örneğin evliliğin bir senesi Türkiye de geçmiş, bir senesi Almanya da. "Oturma izni hakları" açısından BİR sene evlilik beraberliği yaşamış gözükürsünüz.

İkamet yasası (Aufenthaltsgesetz)

Türk Vatandaşları Almanya’ya gelişte ve kalma durumunda İkamet Yasası’na tabidirler. Bu İkamet Yasası 2 çeşit oturma izini öngörür. Oturma izni (Aufenthaltserlaubnis) ve yerleşme izni (Niederlassungserlaubnis). Vize de bir çeşit oturma iznidir. Temel fark vizenin yurt dışında ve bir Alman yurtdışı temsilciliği tarafından verilmiş olmasıdır.

İnternet'te bilgi alınırken dikkat edilmesi gereken nokta, Almanya da yabancılar yasasının 01.01.2005 tarihinden itibaren değişmiş olmasıdır. Buna dikkat edin. (Göç ve İkamet yasası ile sık sık sorulanlar)

3) Oturma izni (oturum)

Oturma izni Almanya da süreli olarak olarak verilir. Almanya ya evlenerek ve aile birleşimi amacı ile gelenlere, bu süreli izin verilir. Süreli verilen bu oturum izini, çoğu durumda süresiz oturmanın temelini oluşturur. Oturma izni alındıktan belli bir süre sonra ve bazı şartlar yerine getirildiği takdirde yerleşme izni alma hakkı doğar. Almanya ya aile birleşimi için gelenlerin en çok sorduğu soru, bu hakkın (Evliliğe bağımsız oturum izni) ne zaman doğduğudur.

a) Türk Alman evliliği

- Almanya ya gelişte ve süreli oturum almakta kolaylık (§ 28 AufenthG)

Alman vatandaşı ile evlilik durumunda şartlar daha uygundur. Alman eşin yanına geline bilinmesi kalacak yere (evin büyüklüğü) ve Alman eşin geçinme gücüne bağlı değildir (Dikkat: Burada yabancılar dairesinin takdir hakkı vardır.Yani Alman eşin geliri yok ise, bazı durumlarda vize konusunda zorluk yaşanmaktadır).

Ayrıca 'Yerleşim izini' daha kısa bir süre sonra (3 sene) elde edilene bilinir.

- Evliliğe bağımsız oturum izni

Evliliğe bağımsız oturum izni § 31 AufenthG (Madde 31 İkamet yasası) göre:

Evlilik 2 sene sürdükten sonra (Almanya da evli olarak yaşanan süre geçerlidir. Evliliğin Almanya dışında yaşanan süresi sayılmaz)

yada mağdur durumlarda § 31 Abs.2 AufenthG (Madde 31 Fıkra 2 İkamet yasası)

iki sene dolmadan (örneğin Alman eşin ölümü)

verilir.

Bu evliliğe bağımsız oturum izni senelik uzatılır. Adı üstünde olduğu gibi bu oturum hakkı artık evliliğe bağlı değildir. (Bağımsız oturum izni. Niederlassungserlaubnis 'Yerleşim İzni' ile karıştırmayın!)

-"Yerleşim izni" (Niederlassungserlaubnis)

Bu evliliğe bağımsız oturum izni bir sene uzatıldıktan sonra (yani toplam 3 sene - ikisi evlilik bağlı, biri bağımsız) Madde 28 Fıkra 2 İkamet Yasası gereğince 'Yerleşim izini' (Niederlassungserlaubnis) için müracaat edebilirsiniz.

b)Türk/Türk evliliği (§ 29 AufenthG)

- Almanya ya geliş ve süreli oturum hakkı

Almanya da yaşayan Türk vatandaşı ile evlenmek durumunda, diğer Türk vatandaşın Almanya da oturum hakkı kazanması daha değişik maddelere dayanır.

Almanya da yaşayan Türk vatandaşın eşini Almanya ya getirebilmesi için şu şartları yerine getirmesi gerekir:

5 senedir oturma iznine sahip olması veya 'Yerleşim iznine' sahip olması

Yeterli gelir sahibi (yardımsız geçinebilme gücü) ve yeterli kalma yerinin (ev) bulunması

Bu şartları yerine getiren eş, eşini aile birleşimi için Almanya ya getirebilir. Kendisinin çalışma izini varsa, eşine de izin verilir.

Almanya ya gelen eşin oturum alması

- Evliliğe bağımsız oturum izni

Evliliğe bağımsız oturum izni § 31 AufenthG (Madde 31 İkamet yasası) göre:

Evlilik 2 sene sürdükten sonra (Almanya da evli olarak yaşanan süre geçerlidir. Evliliğin Almanya dışında yaşanan süresi sayılmaz)

yada mağdur durumlarda (§ 31 Abs.2 AufenthG Madde 31 Fıkra 2 İkamet yasası

iki sene dolmadan, örneğin Alman eşin ölümü) bağımsız süreli oturum izni verilir.

-"Yerleşim izni" (Niederlassungserlaubnis)

Bu evliliğe bağımsız oturum izni senelik uzatılır. Adı üstünde olduğu gibi bu oturum hakkı artık evliliğe bağlı değildir. Türk vatandaşı ile evli olanın "Yerleşim izni" (Niederlassungserlaubnis) alabilmesi için § 9 AufenthG (Madde 9 İkamet yasası) na göre bu maddedeki şartları yerine getirmesi gerekir. Bu şartlar kısaca şunlardır:

*

5 sene oturum sahibi olması
*

geçimini sağlayabilmesi
*

60 ay sigorta primi ödemesi
*

son 3 senede 180 günü geçen cezaya çarptırılmaması
*

Almanca bilmesi
*

yeterli şekilde oturacak yere sahip olması
*

Almanya`nın temel ilkeleri hakkında temel bilgi sahibi olması

Bu şartlar yerine getirildiği taktirde Madde 9 Fıkra 2 İkamet Yasası gereğince 'Yerleşim izini' için müracaat edebilirsiniz.
CeReNaY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-01-2012, 06:59 PM   #2 (permalink)
 
yaman66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2012
Mesajlar: 20
yaman66 is on a distinguished road
Standart

çok güzel anlatmışınız emeginize saglık..

ama ben sorunum eşim alman vatandaşı 2 sene 8 ay oldu almanyaya geleli dil okulunu bitirdim hemen hemen geldigimden beri tam kagıtlı çalışıyorum
şimdi eşim benden ayrılmak ve beni göndermek istiyor turkiyeye ben ondan bagımsız oturum yada sureli oturum alabilirmiyım
5 cı ayda eski oturma vizem bitiyor

saygılar cevap için
yaman66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2012, 10:26 AM   #3 (permalink)
BaNLi-üYe
 
Üyelik tarihi: Feb 2006
Mesajlar: 63,851
CeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir Başı
Standart

esiniz sizi öyle istedigi zaman yurtdisi yaptiramaz.kagitli calisiyor almanca dil kursu belgeniz,isyerinizin imzali mühürlü i$anla$masi ve sizi daha uzun süre calistirabilecigine dair belge alip yabancilar dairesinde problemsiz sorun cikmadan oturum alabilirsiniz.size tavsiyem oturum almada baska almanca dili kurslarina gitmek istediginizi ve ilerde sartlar uygun olursa meslek yapmak istediginizi söyleyin.size arti puan kazandiracaktir.
CeReNaY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-01-2012, 11:56 PM   #4 (permalink)
 
yaman66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2012
Mesajlar: 20
yaman66 is on a distinguished road
Standart

çok tşkler cevabınız için beni rahatlattınız allah razı olsun
yaman66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-01-2012, 07:41 PM   #5 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Jan 2012
Mesajlar: 1
borra is on a distinguished road
Standart

benim deisik bi sorum olcakti ben 2008 den beri viyanada bulunuyorum. ogrenci vizesiyle giris yaptim fakat su an ogrenciligime devam etmiyorum dolayisiyla vizemin gecerliligi kalmadi.
almanyada yasayan ve alman vatandasi olan biriyle evlenmem soz konusu.
sorum su
benim almanyaya giderek onunla orada evlilik yapmam mumkunmu yoksa tum isleri sifirdan turkiyedenmi halletmem gerekiyo.
ilginiz icin tesekkurler
borra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-02-2012, 10:19 PM   #6 (permalink)
BaNLi-üYe
 
Üyelik tarihi: Feb 2006
Mesajlar: 63,851
CeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir Başı
Standart

Alıntı:
borra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
benim deisik bi sorum olcakti ben 2008 den beri viyanada bulunuyorum. ogrenci vizesiyle giris yaptim fakat su an ogrenciligime devam etmiyorum dolayisiyla vizemin gecerliligi kalmadi.
almanyada yasayan ve alman vatandasi olan biriyle evlenmem soz konusu.
sorum su
benim almanyaya giderek onunla orada evlilik yapmam mumkunmu yoksa tum isleri sifirdan turkiyedenmi halletmem gerekiyo.
ilginiz icin tesekkurler
oturma izninizin bitmedigi sürece evlenmenizde sorun cikacagini sanmiyorum. evleneceginiz kisinin maa$i ve ev (65metre kare)önemli.
CeReNaY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-03-2012, 01:12 PM   #7 (permalink)
 
Üyelik tarihi: Mar 2012
Mesajlar: 1
mehmett is on a distinguished road
Standart

Merhaba,ben almanyaya 2 ay önce aile birleşimi vizesi ile geldim,3 aylık vize vermişlerdi istanbul alman konsolosluğundan.almanyadaki yabancılar şubesine 2 hafta önce oturum izni almak için başvurdum,yeni kanuna göre artık oturumlada yeni bir çipli kart veriyorlarmış,bu kartın gelmesi 4-6 haftayı bulacağını soylediler,biz başvuruyu yaptık,hatta 2 yıllık oturum vereceğini soyledi polis.

Benim sorum şu;eşimin iyi bir işi vardı,gelirimiz iyiyidi,ama 29şubat tarihi ile(polise başvurudan sonra) işten çıkışı verildi,şuanda işsiz,iş arıyoruz..Oturumu vermede problem çıkarırlarmı? ne yapmalıyım?

Teşekkürler.
mehmett isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-03-2012, 01:40 PM   #8 (permalink)
BaNLi-üYe
 
Üyelik tarihi: Feb 2006
Mesajlar: 63,851
CeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir BaşıCeReNaY Forumun Demir Başı
Standart

Alıntı:
mehmett Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,ben almanyaya 2 ay önce aile birleşimi vizesi ile geldim,3 aylık vize vermişlerdi istanbul alman konsolosluğundan.almanyadaki yabancılar şubesine 2 hafta önce oturum izni almak için başvurdum,yeni kanuna göre artık oturumlada yeni bir çipli kart veriyorlarmış,bu kartın gelmesi 4-6 haftayı bulacağını soylediler,biz başvuruyu yaptık,hatta 2 yıllık oturum vereceğini soyledi polis.

Benim sorum şu;eşimin iyi bir işi vardı,gelirimiz iyiyidi,ama 29şubat tarihi ile(polise başvurudan sonra) işten çıkışı verildi,şuanda işsiz,iş arıyoruz..Oturumu vermede problem çıkarırlarmı? ne yapmalıyım?

Teşekkürler.

esinizin süresiz oturum izni vardir sanirim?!oturumda sorun olacagini sanmiyorum cünkü esiniz 1 sene issizlik parasina(12 ay araliksiz calismasi gerekiyor) hak sahibi(Arbeitslosengeld).issizlik parasi son aldigi ayliginin 67 %si.giderlerinize yetiyorsa devletten yardim isteme gibi durumunuz yoksa problem cikmaz.2 senelik oturumu verirler.2 sene icindede 6-8 saatlik isyeri bulunca belgeleri iceri verir sansiniz varsa 5 sene alabilirsiniz.eger kendinize cok sorun yapiyorsaniz kiralik firmaya basvurun durumunuzu anlatin 4-5 gün icinde is verirler (tabi yasadiginiz $ehir-Eyalete bagli).yalniz yabancilar dairesinin sorun cikaracagini sanmiyorum.
CeReNaY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2012, 10:38 PM   #9 (permalink)
 
yaman66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2012
Mesajlar: 20
yaman66 is on a distinguished road
Standart

slm ceranay bacım yine sorum olcaktı
ben bugun yabancılar polısıne gittim terminim vardı kızımal beraber başvuru yaptık vize parasını falan odedim iş yerinden senin dedigin gibi kagıt goturdum ve başvurdum 2 hafta sonraya termin verdiler acaba yalnız eşim gelmedi benimle 2 haftakı sonrası termıne onunda gelmesini istediler ama gelirmi gelmemzmi bilmiyorum acaba bana vize veya suressız oturum veririlermi?
__________________
..::HAYAT HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMASI ÇOK GÜZEL::..
yaman66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2012, 10:38 PM   #10 (permalink)
 
yaman66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2012
Mesajlar: 20
yaman66 is on a distinguished road
Standart

slm ceranay bacım yine sorum olcaktı
ben bugun yabancılar polısıne gittim terminim vardı kızımal beraber başvuru yaptık vize parasını falan odedim iş yerinden senin dedigin gibi kagıt goturdum ve başvurdum 2 hafta sonraya termin verdiler acaba yalnız eşim gelmedi benimle 2 haftakı sonrası termıne onunda gelmesini istediler ama gelirmi gelmemzmi bilmiyorum acaba bana vize veya suressız oturum veririlermi?
__________________
..::HAYAT HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMASI ÇOK GÜZEL::..
yaman66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
almanya´da, evlilik, izni, oturum

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum Şartları


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2
aBSHeLL
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Abshell-AileVadisi

Linkler

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314